Menu

Regelingen in de gemeente

U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

Regelingen van de gemeente

De gemeente Gouda heeft aanvullende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Zo kunt u gemeentelijke heffingen vaak gespreid betalen. Soms is kwijtschelding van gemeentebelasting mogelijk.

De gemeente heeft wellicht nog andere speciale voorzieningen, toeslagen en kortingsregelingen om u financieel te steunen. Bijvoorbeeld:

Op de website van de gemeente Gouda staat ook een overzicht van regelingen.

Wilt u weten of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding? Dit kunt u nagaan met Bereken uw recht.

Kindpakket

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. En dat geldt nog sterker voor kinderen die opgroeien een gezin met een laag inkomen. Daarom is er het Kindpakket voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Het kindpakket heeft een aantal maatregelen waarmee kinderen in staat worden gesteld om mee te doen op school, met sport of cultuur, in de samenleving. Het kindpakket biedt: een Rotterdampas met alle acties: https://www.rotterdampas.nl. Verder staat op de Rotterdampas het Jeugdtegoed en tegoedbonnen voor gratis deelname aan een sporten, zwemlessen of muziek- of toneellessen etc bij een van de aangesloten verenigingen. Kijk hiervoor op de website van de gemeente Gouda. Het kindpakket bevat verder ook de mogelijkheid om een bijdrage te krijgen voor schoolkosten, voor de aanschaf van een ID-kaart als het kind 14 jaar wordt en voor jonge kinderen wordt een bijdrage verleend in de kosten voor het bezoek van kortdurende peuteropvang. Het Kindpakket is er voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen (max. 120% bijstandsnorm).

Geld Terug Regeling stopt!

De Stadspas Gouda en het Kindpakket vervangen na de zomer van 2017 de Geld Terug Regeling. De regeling stopt per 31 december 2017. Gebruikt u de Geld Terug Regeling al? Dan kunt u uw declaraties tot eind 2017 indienen. Per 1 september 2017 kunt u zich niet meer aanmelden voor de Geld Terug Regeling.

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod