Gaat een groot deel van uw inkomen op aan zorgpremie en zorgkosten? Misschien kunt u besparen op de premie van uw zorgverzekering. En sommige zorgkosten kunt u voor een deel terugkrijgen via de belasting.

Overstappen naar goedkopere verzekering

Op de Consumentenbond zorgvergelijker kunt u uitzoeken of u de goedkoopste basisverzekering heeft. U mag elk jaar een nieuwe verzekering afsluiten, maar dat moet u dan wel vóór 1 januari doen, anders loopt uw oude verzekering gewoon door.
Veel gemeenten hebben voor mensen met een laag inkomen een betaalbare collectieve zorgverzekering .

Heeft u een uitgebreide aanvullende zorgverzekering? Kijk eens welke vergoedingen u echt nodig heeft en welke u nooit gebruikt. Misschien is een goedkopere aanvullende verzekering voor u voldoende.

Zorgtoeslag aanvragen

Met een laag inkomen kunt u zorgtoeslag krijgen. Dit is geld om de premie voor de zorgverzekering te betalen. U vraagt zorgtoeslag aan op belastingdienst.nl.

Betalingsachterstand aflossen

Heeft u schulden bij uw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld omdat u het eigen risico of de premie niet heeft betaald? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw zorgverzekeraar. U kunt vragen wat de mogelijkheden zijn om uw schuld af te lossen. Op zorgverzekeringslijn.nl staat meer informatie.

Belastingaftrek

Sommige zorgkosten die de zorgverzekering niet betaalt, mag u van de belasting aftrekken. Op meerkosten.nl vindt u meer informatie.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod