Centraal meldpunt voor dak- en thuislozen
In Gouda bestaat vanaf 4 januari 2021 het Centraal meldpunt voor dak- en thuislozen.
Hier kunt u zich melden wanneer u (tijdelijk) dakloos bent of wanneer u een briefadres nodig heeft. U kunt ervoor kiezen om te bellen of binnen te lopen bij het meldpunt.
Telefoon: 0182 588788 – op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 16.00 uur
Adres Centraal Meldpunt: Boelekade 1-3 – maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur geopend.
U kunt terecht bij het Centraal meldpunt als u:
- 23 jaar of ouder bent;
- legaal in Nederland verblijft;
- (binnenkort) dakloos bent;
- geen (vaste) slaapplek heeft.
Een medewerker van het Centraal meldpunt kijkt samen met u naar welke hulp nodig is.
Direct opvang nodig maar het meldpunt is dicht?
U kunt dan terecht bij de opvanglocatie Het Kompas van het Leger des Heils. Dit zit op de IJssellaan 2a in Gouda. Zodra het Centraal meldpunt weer open is, moet u zich daar melden. Anders kunt u niet langer bij Het Kompas blijven.
De daklozenopvang van het Leger des Heils in Gouda is bedoeld voor mensen met binding met de regio Midden-Holland. Dit zijn de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.
Bent u jonger dan 23 jaar? Dan kunt u terecht bij JOD (Jongeren onder Dak). Aanmelden bij JOD kan via het Meldpunt Zorg en Overlast op telefoonnummer (088) 308 35 35 (09.00-17.00 uur). Een medewerker van het Meldpunt Zorg en neemt dan contact met u op.
Maatschappelijke opvang
Dit heet ook wel 24-uursopvang. Het betekent dat u in de opvang gaat wonen en daar een tijdelijk adres krijgt. Begeleiders helpen u om een stabiel leven op te bouwen. De bedoeling is dat u hierna weer zelfstandig gaat wonen.
Crisisopvang
Instellingen voor maatschappelijke opvang hebben vaak ook crisisopvang. Mensen die direct onderdak nodig hebben, kunnen snel een bed krijgen. Bijvoorbeeld bij een psychische crisis. Meer lezen over crisisopvang.
Kosten
Meestal moet u voor een maaltijd en een slaapplaats een paar euro betalen. Gaat u in de opvang wonen, dan vraagt de instelling hiervoor waarschijnlijk een vergoeding aan bij de gemeente. De opvang beheert dan ook uw financiën.
Uitkering
Misschien heeft u recht op een uitkering, zoals WW, Wajong of bijstand. Het is lastig om een uitkering aan te vragen als u geen vaste verblijfplaats heeft of als u niet staat ingeschreven bij een gemeente. Via het Centraal meldpunt kunt u een briefadres regelen. Ze kunnen u daar ook helpen met het aanvragen van een uitkering.
Na de opvang
De maatschappelijke opvang is tijdelijk. Soms wonen mensen langer dan een paar maanden in de opvang. Maar uiteindelijk gaat u naar een vaste plek. Misschien heeft u dan nog wel begeleiding nodig. U kunt dan (bijv.) in een woongroep met begeleiding gaan wonen, of u krijgt begeleiding thuis.
Dagopvang
dagopvang
Meer in onderwerp:
Links
Crisis-, spoed- en calamiteitenopvang
Een verstandelijke / lichamelijke beperking (LVG, LG, VG) en / of...
Crisis-, spoed- en calamiteitenopvang
Een verstandelijke / lichamelijke beperking (LVG, LG, VG) en / of...
Crisis-, spoed- en calamiteitenopvang
Een verstandelijke / lichamelijke beperking (LVG, LG, VG) en / of...
0182-55 13 75 legerdesheils.nlIJssellaan 22806TKGouda
0182-54 60 22 legerdesheils.nlLivingstonelaan 522803ELGouda
0800-44 00 003 siriz.nlNieuwe Gouwe W.Z. 12802ANGouda