Een vrijwilliger kunt u vinden via een online marktplaats zoals Goudvoorelkaar of Burennetwerkgouda. U kunt ook direct contact leggen met het mantelzorgsteunpunt of met een lokale of landelijke vrijwilligersorganisatie.

Goudvoorelkaar

Heeft u iemand nodig die u helpt bij vervoer naar het ziekenhuis of bij het boodschappen doen? Of zoekt uw organisatie een voetbaltrainer, penningmeester of een maatje? Kijk dan op Goudvoorelkaar.nl. Goudvoorelkaar is een online marktplaats waar vraag en aanbod van Goudse vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp bij elkaar komt.

Burennetwerk Gouda

Een vrijwilliger zoeken kan ook via Burennetwerk Gouda. Via dit platform kunnen Goudse vrijwilligers en hulpvragers elkaar vinden. Op de website van Burennetwerk kunt u eenvoudig hulp aanvragen voor uzelf of voor een ander. Burennetwerk Gouda is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Gouda. Iedereen, ongeacht afkomst, geloof of overtuiging is welkom om hulp aan te bieden of te vragen.

Vrijwillige thuishulp

Vrijwillige thuishulpen bieden praktische steun en hulp aan huis: hulp in het huishouden, bij klusjes, bij administratie of bij vervoer. Maar ook gezelschap. U vindt ze via een organisatie voor vrijwillige thuishulp. Of plaats een vraag op Goudvoorelkaar.

Mantelzorgondersteuning

Het Sociaal Team kan u meer vertellen over de mogelijkheden voor vervangende mantelzorg. Een vrijwilliger komt u dan helpen, om de zorg wat lichter te maken.

Maatjesproject

Maatjes zijn vrijwilligers die samen met iemand op stap gaan en activiteiten ondernemen. Soms helpen ze ook bij de administratie. Kijk bij Maatjesprojecten voor meer informatie.

VPTZ

Er zijn ook vrijwilligers die thuis helpen (of in een hospice) wanneer iemand op sterven ligt. Dit heet vrijwillige palliatieve terminale zorg, vaak afgekort VPTZ. U kunt eens kijken welke organisaties bij u in de buurt vrijwillige palliatieve zorg aanbieden.

Landelijke vrijwilligersorganisaties

Er zijn ook een aantal landelijke organisaties die zich met vrijwilligerszorg bezighouden. U kunt contact opnemen met de afdeling bij u in de buurt om te informeren naar de mogelijkheden:

  • MEE (ondersteuning voor mensen met een beperking)
  • de Zonnebloem (bezoek, uitstapjes en vakanties)
  • het Rode Kruis (activiteiten (bijv. boottochten), contactcirkel en workshops)
  • Humanitas (o.a. maatjesprojecten, kindervakantieweken en hulp bij administratie)

Geloof

Vrijwilligerswerk wordt regelmatig gedaan vanuit het geloof. U kunt eventueel een vrijwilliger zoeken via een religieuze organisatie.

Een christelijke organisatie voor vrijwillige thuishulp is NPV (afdeling Hollands Hart).

Organisaties

Vrijwilligerscentrales

Palet Welzijn

 0800-93 59 456 paletwelzijn.nlAntwerpseweg 72803PBGouda

VrijwilligersInformatiePunt Gouda

 14 01 82 gouda.nlBurgemeester Jamesplein 12803PGGouda

Present Gouda - Stichting

 06-44 25 65 10 presentgouda.nlBachstraat 32807HZGouda

Steunpunt mantelzorg

Mantelzorgcentraal

 088-02 34 225 mantelzorgcentraal.nlAntwerpseweg 72803PBGouda

Palet Welzijn

 0800-93 59 456 paletwelzijn.nlAntwerpseweg 72803PBGouda

Humanitas

Humanitas Midden-Holland, thuisadministratie

 06-53 33 27 48 humanitas.nlMagalhaeslaan 72803XAGouda

Vergelijk hulpaanbod