Algemene informatie

De Parnassia Groep Gouda e.o. biedt vanuit de Boelekade een integraal GGZ aanbod aan, gericht op mensen met verslavingsproblemen, interculturele problemen, ernstige gedragsproblemen en/of justitiële problemen.

Hierbij anticiperen wij op maatschappelijke en/of contextuele ontwikkelingen die kunnen leiden tot hulpvragen (preventie). Wij leveren laagdrempelige psychiatrische zorg in de breedste zin van het woord. Wij werken hierbij zowel vanuit de polikliniek als outreachend. Zorgmijders worden actief bezocht.

Contra-indicaties zijn ernstige persoonlijkheidsproblematiek waarvoor gespecialiseerd behandelaanbod geindiceerd is, noodzaak tot crisisopnames en wanneer duidelijk is dat de patiënt elders beter behandeld kan worden. Hiermee zorgen we ervoor dat er geen patiënten tussen “wal en het schip” vallen. Onze begeleiding en behandeling variëren van kortdurende hulp, waaronder online behandelingen, tot langdurige intensieve hulp.

Ook is er een aparte afdeling (organisatie Youz) voor jongeren met verslavingsproblematiek. Er is een voor hen ontwikkelde verslavingsbehandeling. Deze afdeling biedt jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar met problematisch middelengebruik hulp om hun leven op de rails te krijgen. Zij hanteert daarbij een geïntegreerde benadering met aandacht voor co-morbide en dubbeldiagnose psychopathologie. Ouders en eventuele belangrijke anderen worden betrokken en er is nadrukkelijk aandacht voor belangrijke leefgebieden als school, vrienden, werk en vrije tijd, zingeving en financiën. De afdeling jeugd is onderdeel van het FACT Jeugdteam in Gouda.

Voorkomen en behandelen van problemen met alcohol, drugs, medicijnen, gokken, gamen en bijkomende problematiek.

Contactinformatie

 088-35 83 450 (administratie)Boelekade 12806AS Gouda www.brijder.nl www.parnassiagroep.nlLaatste controle: maart 2021

Plan route

Toegankelijk

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig

Openingstijden

Hulpaanbod

Behandeling en begeleiding

Voor mensen met verslavingsproblematiek.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

GGZ-instelling Verslavingszorginstelling
Vergelijk hulpaanbod