Bij een mantelzorgondersteuner kunt u uw vragen stellen over alles wat komt kijken bij de zorg. Bijvoorbeeld: hoe u de zorg kunt regelen, hoe u zelf leuke dingen kunt blijven doen, hoe u goed omgaat met de aandoening van uw naaste en welke hulpmiddelen er mogelijk zijn.

Steunpunt mantelzorg

U kunt bij Palet Welzijn terecht voor informatie, advies en steun bij de verzorging van uw partner, ouder, kind, familielid, vriend of buur. Palet richt zich hierbij op collectieve, algemene ondersteuning zoals groepsbijeenkomsten. Bij het steunpunt voor mantelzorg kunt u onder andere meedoen aan themabijeenkomsten, cursussen, bijeenkomsten ter ontspanning en mantelzorgcontactgroepen. Kijk voor meer informatie op mantelzorg-centraal.nl.

U kunt zich online inschrijven als mantelzorger. U krijgt dan een mantelzorgpas en vier keer per jaar een nieuwsbrief met actuele informatie en het activiteitenaanbod.

Heeft u vragen? Zoekt u individuele ondersteuning bij de mantelzorg? Neem contact op met het Sociaal Team.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Zij behartigen de belangen van mantelzorgers en geven ondersteuning.

U kunt lid worden van MantelzorgNL of naar hun Mantelzorglijn bellen (030 760 60 55). U kunt daar terecht met al uw vragen, zorgen en problemen.

Ouderenvoorlichter of cliëntondersteuner

Heeft u behoefte aan hulp bij het regelen van de zorg? Een cliëntondersteuner kan met u meedenken, helpen met aanvragen van zorg, en u helpen in het contact met zorginstellingen.

Zorgt u voor een ouder iemand, dan kunt u ook contact opnemen met een ouderenvoorlichter van de gemeente Gouda. Een ouderenvoorlichter kan u informatie geven over voorzieningen, activiteiten en organisaties die ouderen verder kunnen helpen.

Meer lezen over cliëntondersteuning en ouderenvoorlichting.

Casemanager dementie

Een casemanager dementie ondersteunt mensen met dementie en mantelzorgers bij al hun vragen over dementie. Daarnaast biedt hij of zij informatie over zorgmogelijkheden en helpt eventueel zorg te regelen. De casemanager is uw aanspreekpunt voor vragen, ook wanneer er meerdere zorgverleners betrokken zijn.

In Gouda kunt u terecht bij de casemanagers dementie van TANDEM. Vraag bij de huisarts van uw naaste of u een casemanager kunt krijgen. TANDEM is een initiatief van Zorgpartners Midden-Holland. Kijk voor meer informatie op de website van Zorgpartners.

Cursus of lotgenotencontact

Tijdens een cursus voor mantelzorgers of een lotgenotenbijeenkomst kunt u veel informatie verzamelen over mantelzorg en het omgaan met de aandoening of beperking van uw naaste.

Zulke bijeenkomsten worden vaak georganiseerd door het steunpunt mantelzorg in uw gemeente. Of door patiëntenverenigingen. U kunt onder het kopje 'Hulpaanbod' kijken wat er beschikbaar is of contact opnemen met het Sociaal Team voor meer informatie.

Informatie bij het Sociaal Team

Heeft u een vraag over mantelzorgen of over mantelzorgondersteuning? Neem contact op met het Sociaal Team om uw situatie te bespreken. Een medewerker van het Sociaal Team zal dan met u meedenken over een passende oplossing voor uw vraag.

Hulpaanbod

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers kunnen met al hun vragen terecht bij Sociaal Team...

Mantelzorgondersteuning

De ruim 300 Steunpunten Mantelzorg in het land richten zich op het...

Contactbijeenkomst mantelzorgers

Organisaties

Steunpunt mantelzorg

Mantelzorgcentraal

 088-02 34 225 mantelzorgcentraal.nlAntwerpseweg 72803PBGouda

Palet Welzijn

 0800-93 59 456 paletwelzijn.nlAntwerpseweg 72803PBGouda

Alzheimer Nederland afdeling Midden Holland

 033-30 32 502 alzheimer-nederland.nlStationsplein 1213818LEAmersfoort

Mantelzorgorganisatie

Mantelzorgcentraal

 088-02 34 225 mantelzorgcentraal.nlAntwerpseweg 72803PBGouda

Palet Welzijn

 0800-93 59 456 paletwelzijn.nlAntwerpseweg 72803PBGouda

ZorgMies, regio 't Groene Hart

 0172-78 75 60 zorgmies.nlNieuwe Markt 172411BBBodegraven

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod