Zorgen voor een ander

Mantelzorgcompliment

Het landelijke mantelzorgcompliment bestaat niet meer. De gemeente bepaalt nu zelf hoe de waardering van mantelzorgers vorm krijgt. In Gouda kunnen mantelzorgers gebruik maken van een speciale kortingspas. Onder voorwaarden komen mantelzorgers in aanmerking voor een parkeervergunning met korting.

Goudse Mantelzorgpas

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de samenleving. Daarom wil de gemeente met de mantelzorgpas haar waardering uitspreken voor alle Goudse mantelzorgers die langdurig, onbetaald en intensief zorgen voor een familielid, goede vriend of buur.

Met de mantelzorgpas kunt u tegen een aantrekkelijk tarief gebruik maken van allerlei nuttige diensten die u kunnen helpen bij de mantelzorg. U krijgt bijvoorbeeld korting bij de Thuiszorgwinkel Gouda. Of u kunt tegen kortingstarief personenalarmering of een cursus valpreventie regelen voor uw naaste. Daarnaast heeft u met de mantelzorgpas de mogelijkheid om er een avond, dagje of week tussenuit te gaan tegen gereduceerd tarief.
Kijk voor een actueel aanbod van diensten, uitjes, cursussen en reizen op mantelzorgpas-gouda.nl.

Woont u in Gouda en bent u mantelzorger? Of woont degene voor wie u zorgt in Gouda? Dan kunt u de mantelzorgpas online aanvragen. De Goudse mantelzorgpas is het hele jaar geldig.

Parkeervergunning voor mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen onder voorwaarden een parkeervergunning met korting krijgen. U moet kunnen aantonen dat degene voor wie u zorgt, minimaal 4 dagen per week mantelzorg nodig heeft. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden, de tarieven en de aanvraag op de website van ParkeerService.

Met mantelzorgvragen naar het Sociaal Team

Heeft u vragen over de waardering voor mantelzorgers in de gemeente Gouda? Of wilt u weten wat voor ondersteuning u kunt krijgen bij de mantelzorg? Neem contact op met het Sociaal Team.