Menu

Maaltijdvoorzieningen

Lukt zelf koken u niet meer? En kunnen anderen u hier niet genoeg bij helpen? Dan kunt u ook gebruik maken van een maaltijdvoorziening.

Maaltijdservice

Er zijn organisaties die maaltijden thuis bezorgen. Dit heet ook wel een maaltijdservice. Meestal kunt u kiezen uit een aantal gerechten. Het kan zijn dat u het eten dan nog moet opwarmen in de oven of de magnetron.

U kunt afspreken op welke dagen en tijdstippen u graag maaltijden bezorgd wilt krijgen. U heeft geen verplichtingen. Als u het wilt stopzetten, kunt u dat direct doen.

De maaltijden kosten ongeveer 5 tot 10 euro.

Samen eten met buurtgenoten

Op steeds meer plekken kunnen buurtgenoten met elkaar eten. Dit heet dan bijvoorbeeld wijkeethuis of buurtrestaurant. Voor een klein bedrag schuift u gezellig aan bij uw buurtgenoten en krijgt u een warme maaltijd. Vaak is het in het buurtservicecentrum, verzorgingshuis of ouderencentrum. Op de volgende locaties vindt u een wijkeethuis of buurtrestaurant:

Maaltijden delen met de buren

Thuisgekookt.nl is een website waarop mensen maaltijden kunnen delen met hun buren. U voert uw postcode in en ziet dan welke maaltijden er in uw buurt beschikbaar zijn. Die kunt u dan zelf ophalen. De gemiddelde prijs van een maaltijd op Thuisgekookt.nl is zo'n 5 euro.

Op Thuisgekookt.nl kunt u ook zoeken naar een vaste thuiskok. Via Thuisgekookt Abonnementen kunt u voor vaste dagen in de week een maaltijd bestellen bij dezelfde persoon. Een vaste kok kan de maaltijd ook aan huis bezorgen.

Hulp via het Sociaal Team

Heeft u vragen over het regelen van een maaltijdvoorziening? U kunt contact opnemen met het Sociaal Team voor ondersteuning. Soms is er via de gemeente een korting mogelijk op maaltijdvoorzieningen van organisaties. Dit kunt u bij het Sociaal Team navragen.

Hulpaanbod

Maaltijdvoorziening algemeen

Eetpunt of buurtrestaurant

Maaltijdvoorziening

Op de maandagavonden wordt er een warme maaltijd aangeboden in Het...

Samen eten

Welzijnsactiviteiten

In Irishof wordt een veelzijdig activiteitenprogramma...

Welzijnsactiviteiten

In Karnemelksloot is buurpunt Zoutman gevestigd. Hier worden...

Samen eten

Van maandag tot en met donderdag kun je gezellig komen eten. De...

Vergelijk hulpaanbod