De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een gemeentelijke noodvoorziening voor zelfstandigen die in de knel komen door de coronacrisis. De Tozo bestaat uit een uitkering op bijstandsniveau en/of een lening voor bedrijfskapitaal. U kunt controleren of u in aanmerking komt via de Krijg ik Tozo-check van de Rijksoverheid.

Uitkering

Vanaf 1 april 2021 kunt u een Tozo-uitkering aanvragen voor een periode van maximaal 3 maanden, tot uiterlijk 1 juli 2021. Dit is Tozo 4. Had u eerder al een Tozo-uitkering en is deze minder dan 3 maanden geleden gestopt? Dan kunt u de uitkering laten verlengen.

Voor meer informatie en het doen van een aanvraag kunt u terecht bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam.

Bij Tozo telt ook het inkomen van uw eventuele partner mee. Als uw partner voldoende inkomen heeft om van te leven, heeft u geen recht op de Tozo-uitkering.

Lening

Naast de uitkering kunt u bij Tozo 4 een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal €10.157. U betaalt 2% rente en moet de lening binnen 3,5 jaar weer terugbetalen. Voor de lening gelden de voorwaarden van partnerinkomen níet.

Heeft u al een Tozo-lening van minder dan €10.157 ontvangen en heeft u toch meer geld nodig? Dan kunt u de lening laten aanvullen tot dit maximumbedrag.

Advies van het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam

Heeft u het financieel moeilijk door de coronacrisis? Dan kunt u terecht bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam voor advies over ondernemen. Zij kijken dan samen met u wat het beste is voor uw bedrijf: stoppen of doorgaan. En als u stopt, wat dan? Een ander bedrijf starten, in loondienst werken of omscholen? Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam denkt met u mee over wat mogelijk is.

Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam kan ook advies geven over het oplossen van schulden en het aanvragen van een uitkering.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod