Vervoer

Vervoer door vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat u toch nog op allerlei plekken kunt komen, ook al bent u slecht ter been. Ze kunnen u een keer naar familie brengen bijvoorbeeld, of naar een doktersafspraak. Of u regelt voor een dag een rolstoelauto via een vrijwilligersorganisatie.

VervoersPuntGouda

In Gouda kunnen inwoners van 65 jaar en ouder tegen betaling meerijden met de bussen van VervoersPuntGouda. Dit kan een uitkomst zijn, als u af en toe vervoer nodig heeft. Bijvoorbeeld voor:

  • bezoek aan familie of vrienden
  • bezoek aan de huisarts of kapper
  • boodschappen doen.

In de bus is een begeleider aanwezig, die u eventueel kan helpen met het tillen van uw boodschappen. Er is plek voor uw rollator. De bussen worden gerund door vrijwilligers.

De bussen rijden verschillende vaste routes, maar u kunt ook van deur tot deur gebracht worden, op een afgesproken tijdstip. U moet uw rit ruim van tevoren reserveren. Dit kunt u doen door op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur te bellen met 06 514 33 031. Kijk voor meer informatie op de website van VervoersPuntGouda.

Rolstoelvervoer

Er zijn vrijwilligersorganisaties die vervoer kunnen regelen speciaal voor mensen die in een rolstoel zitten. Bij vereniging de Zonnebloem kunt u een Zonnebloemauto huren, bijvoorbeeld voor een dagje uit. Dit is een auto met plek voor een rolstoel of scootmobiel. Als het nodig is, kunt u bij de Zonnebloem om een vrijwillige chauffeur vragen.

In Gouda is het uitgiftepunt van de Zonnebloemauto in het Groene Hart Ziekenhuis, Bleulandweg 10. Openingstijden: maandag t/m vrijdag, 8:30 tot 20:00 uur.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn.

Bekijk de agenda voor een overzicht van activiteiten bij u in de buurt. Misschien zijn er activiteiten bij waar het vervoer bij is inbegrepen.

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Zie ook