Vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat u toch nog op allerlei plekken kunt komen, ook al bent u slecht ter been. Ze kunnen u een keer naar familie brengen bijvoorbeeld, of naar een doktersafspraak. Of u regelt voor een dag een rolstoelauto via een vrijwilligersorganisatie.

VervoersPuntGouda

In Gouda kunnen inwoners van 65 jaar en ouder tegen betaling meerijden met de bussen van VervoersPuntGouda. Dit kan een uitkomst zijn, als u af en toe vervoer nodig heeft. Bijvoorbeeld voor:

  • bezoek aan familie of vrienden
  • bezoek aan de huisarts of kapper
  • boodschappen doen.

In de bus is een begeleider aanwezig, die u eventueel kan helpen met het tillen van uw boodschappen. Er is plek voor uw rollator. De bussen worden gerund door vrijwilligers.

De bussen rijden verschillende vaste routes, maar u kunt ook van deur tot deur gebracht worden, op een afgesproken tijdstip. U moet uw rit ruim van tevoren reserveren. Dit kunt u doen door op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur te bellen met 06 514 33 031. Kijk voor meer informatie op de website van VervoersPuntGouda.

ANWB AutoMaatje

Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om via het ANWB AutoMaatje initiatief vervoer te vinden. Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Doordat de ANWB al haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Als u van deze dienst gebruikt wilt maken kunt u het beste contact opnemen met VervoersPuntGouda.

Rolstoelvervoer

Er zijn vrijwilligersorganisaties die vervoer kunnen regelen speciaal voor mensen die in een rolstoel zitten. Bij vereniging de Zonnebloem kunt u een Zonnebloemauto huren, bijvoorbeeld voor een dagje uit. Dit is een auto met plek voor een rolstoel of scootmobiel. Als het nodig is, kunt u bij de Zonnebloem om een vrijwillige chauffeur vragen.

In Gouda is het uitgiftepunt van de Zonnebloemauto in het Groene Hart Ziekenhuis, Bleulandweg 10. Openingstijden: maandag t/m vrijdag, 8:30 tot 20:00 uur.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn.

Bekijk de agenda voor een overzicht van activiteiten bij u in de buurt. Misschien zijn er activiteiten bij waar het vervoer bij is inbegrepen.

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Hulpaanbod

Personenvervoer door vrijwilligers

Zonnebloemauto (landelijk)

Flexibel, aangepast en betaalbaar rolstoelvervoer. De...

Vervoer

Vervoer van personen met een mobiliteitsbeperking die voldoen aan...

Organisaties

Vrijwilligersvervoer

zorgbus - ZORG-bus

 0180-42 43 58 zorgbus.nlHugo de Groothof 262984GKRidderkerk

Vergelijk hulpaanbod