Activiteiten en meedoen

Maatjesprojecten

Een maatjesproject of maatjesinitiatief is een project waarbij vrijwilligers (maatjes) gekoppeld worden aan deelnemers. Deelnemers zijn mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Activiteiten ondernemen

Samen met uw maatje onderneemt u leuke, ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken, naar de bioscoop, een stukje wandelen of fietsen, enzovoort. Er is van alles mogelijk! Op de sociale kaart van de Goudawijzer kunt u kijken naar maatjesprojecten in de buurt. Daarnaast kunt u een kijkje nemen op Goudvoorelkaar. Op deze online marktplaats komt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar. Hierbij zitten ook mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger/maatje leuke dingen te ondernemen.

Hoe vind ik een maatje?

U vindt een maatje via een maatjesproject. Er zijn verschillende organisaties die maatjesprojecten organiseren. Bijvoorbeeld Humanitas en MEE.

Hoe word ik een maatje?

Misschien zoekt u geen maatje, maar zou u graag als vrijwilliger aan de slag willen als maatje. U kunt uzelf opgeven bij organisaties die maatjesprojecten organiseren. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden op GoudvoorElkaar. Op deze website kunnen anderen, die behoeften hebben aan een maatje, u makkelijk vinden.

Organisaties