Een maatjesproject of maatjesinitiatief is een project waarbij vrijwilligers (maatjes) gekoppeld worden aan deelnemers. Deelnemers zijn mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Activiteiten ondernemen

Samen met uw maatje onderneemt u leuke, ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken, naar de bioscoop, een stukje wandelen of fietsen, enzovoort. Er is van alles mogelijk! Op de sociale kaart van de Goudawijzer kunt u kijken naar maatjesprojecten in de buurt. Daarnaast kunt u een kijkje nemen op Goudvoorelkaar. Op deze online marktplaats komt vraag en aanbod van vrijwilligers, vrijwilligerswerk en professionele hulp in Gouda bij elkaar. Hierbij zitten ook mensen die het leuk vinden om als vrijwilliger/maatje leuke dingen te ondernemen.

Een maatje vinden

U vindt een maatje via een maatjesproject. Er zijn verschillende organisaties die maatjesprojecten organiseren. Bijvoorbeeld Humanitas en MEE. U kunt ook eens kijken op de website Maatjesgezocht.nl.

Hoe word ik een maatje?

Misschien zoekt u geen maatje, maar zou u graag als vrijwilliger aan de slag willen als maatje. U kunt uzelf opgeven bij organisaties die maatjesprojecten organiseren. Daarnaast kunt u zich ook aanmelden op GoudvoorElkaar. Op deze website kunnen anderen, die behoeften hebben aan een maatje, u makkelijk vinden.

Hulpaanbod

Maatjesproject

Humanitas Samen optrekken

Samen optrekken van Humanitas Midden-Holland is een dienst waarbij...

Humanitas Thuisadministratie

Humanitas thuisadministratie helpt deelnemers hun financiën...

Maatjesproject

Steun aan familie van gevangenen en tbs-patiënten, zowel...

Organisaties

Maatjesproject

SCH 't Swanenburghshofje

 0182-52 59 25 swanenburghshofje.nlGroeneweg 422801ZDGouda

Stichting Vier het Leven

 035-52 45 156 4hetleven.nlEnergieweg 81271EDHuizen

Gevangenenzorg Nederland

 079-33 10 568 gevangenenzorg.nlKoraalrood 252718SBZoetermeer

Vergelijk hulpaanbod